Reklamı Kapat

Kar Voleybolu Avrupa Turu

Kar Voleybolu Avrupa Turu

(KHG)-Erciyes, Kar Voleybolu Avrupa Turu'na 4’üncü Kez Ev Sahipliği Yaptı Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, Kar Voleybolu Avrupa Turu organizasyonuna 4’üncü kez ev sahipliği yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spor ve sporcunun destekçisi olduğu faaliyetlerini aralıksız sürdürürken, uluslararası standartlara sahip spor tesisleri ile dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yaparak Türkiye’nin ve Kayseri’nin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, ‘Türkiye’nin yüz akı’ olarak nitelendirdiği Erciyes, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2022 Kar Voleybolu Avrupa Turu Organizasyonuna ev sahipliği yaptı. 2 bin 200 rakımlı Tekir Kapı bölgesinde Kayseri Erciyes A.Ş.’nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Türkiye, Belçika, Fransa, Macaristan, İtalya, Polonya, Romanya ve İsviçre’den 7 kadın, 11 erkek olmak üzere, 67 sporcu, 18 takım katıldı.

Kar Voleybolu Avrupa Turu müsabakaları, özel olarak hazırlanan 3 sahada düzenlendi. Çekişmeli ve heyecanlı geçen karşılaşmalarda Türkiye Kar Voleybolu Erkek Milli Takımları ve Türkiye Kar Voleybolu Kadın Milli Takımları mücadele etti.

TÜRKİYE KADIN MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ikinci gününde, kadınlar kategorisinde finale kalan Türkiye Kar Voleybolu Kadın Milli Takımı, Macaristan Kadın Milli Takımı ile karşılaştı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen mücadelede Türkiye Kar Voleybolu Kadın Milli Takımı Macaristan’ı 2-0 mağlup etti ve Kar Voleybolu Avrupa Turu’nu zirvede tamamlayarak şampiyon oldu. Kar Voleybolu Avrupa Turu kadınlar kategorisinde, Macaristan Milli takımı ikinci olurken, İtalya Milli Takımı üçüncü oldu.

Erciyes’te düzenlenen ve iki gün süren Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun heyecanlı müsabakalarının ardından ödül töreni düzenlendi. Türkiye Kar Voleybolu Kadın Milli Takımı’na şampiyonluk ödülünü Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı takdim etti.

Erkekler kategorisi final müsabakası sonunda ise, Türkiye Kar Voleybolu Erkek Milli Takımı, Fransa Milli Takımı’na 2-1 mağlup olarak ikinci olurken, Fransa Milli Takımı birincilik elde etti. İtalya Milli Takımı ise kupayı üçüncülükle tamamladı.

Kar Voleybolu Avrupa Turu Ödül Töreni’nin ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Dağı’na yapmış olduğu Master Plan kapsamında çok ciddi aşamalar kaydedildiğini belirterek, “Allah’a çok şükür güzel bir uluslararası organizasyonu daha başarıyla, gülümseyerek, herkesin keyifli bir şekilde bitirdiği bir ortamda neticelendirdik. Tabi Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Dağı’na yapmış olduğu Master Plan kapsamında çok ciddi aşamalar kaydedildi ve artık Erciyes uluslararası charter uçuşların yapıldığı, yüzlerce ülkeden çok farklı aileleriyle, arkadaş gruplarıyla gelen yabancı, yerli misafirlerin bir tercih sebebi oldu” dedi.

Bu altyapıyı yazın ve kışın, sadece kış sporlarıyla değil dağda yapılabilecek bütün aktivitelerle çeşitlendirmeye çalıştıklarının altını çizen Cıngı, “Bizim organizasyonel kabiliyetimizi, şehrimizin markalaşma değerini aynı zamanda Erciyes’in uluslararası tanınırlığını artıran önemli faaliyetler oluyor. Reklam yapmak yerine uluslararası aktivitelerle bu marka değerimizi daha yükseklere çıkartmaya çalışıyoruz. Avrupa Kar Voleybolu Kupası’nı da, Avrupa da yapıldığı ilk günde eş zamanlı olarak Erciyes’te yapmıştık. Türkiye’de ilk defa Erciyes’te başarmıştık. Hem Türkiye hem de Avrupa çapında Erciyes’in önemli bir işe daha imza atmış olması bizi mutlu ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllar, çok daha farklı, çok daha global ölçekteki organizasyonlara Erciyes’in ev sahipliği yaptığı dönemler olacak” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
GÖNDER
×